Nu skickar vi till Norge och Finland utan extra kostnader (utöver frakt)!

Sök

Baldvin & Þorvaldur

 
Baldvin & Þorvaldur är ett familjeföretag med lång hantverkstradition. Det grundades redan 1905 och har alltid lagt tonvikten på olika reparationer, ombyggnader och nybyggnation av lädervaror till islandshästar.
Företaget, som består av en verkstad och butik i Selfoss drivs numera av sadelmästare Guðmundur Árnason och Ragna Gunnarsdóttir (som är textillärare) och deras 3 hantverksutbildade anställda.
De erbjuder mycket gedigna handgjorda produkter, som utvecklats och finjusterats genom mer än 100 år och noga utvalda tåliga material.
Ibland islänningarna själva, är varumärket mycket välkänt och förknippat med högsta kvalitet och stor kunskap om islandshästarna. Vi har fått många fina vitsord från användare, både på Island och i Sverige, så det är roligt att få möjlighet att samarbeta med dem.
Vi har tagit in ett bas-sortiment av handgjorda träns till att börja med. Det finns rena huvudlag, samt med nosgrimma eller pannband. Tränsen är lätta och smidiga tack vare att de är gjorda av ett mycket mjukt och härligt läder.
Planen för Tölta är såklart att utöka sortimentet med flera av deras fina produkter efterhand. Har du önskemål om några ytterligare artiklar från Baldvin & Þorvaldurs sortiment får du gärna höra av dig.
Gör ett besök i verkstaden här:

 

Här kommer några bilder från verkstaden bakom butiken i Selffoss, som vi tog senast vi var på besök:

 

Se hela sortimentet av produkter här.