Nu skickar vi till Norge och Finland utan extra kostnader (utöver frakt)!

Sök

Featuring Gigja Einarsdottír

Fotografen Gigja Einarsdóttir´s vackra bilder på islandshästar har rönt mycket uppmärksamhet, både på Island och internationellt. Hennes vackra bilder fångar styrkan, gracen, och den milda naturen hos hästarna på ett unikt sätt.

Gigja har levt med hästar hela sitt liv. Hon arbetade som hästtränare under ett antal år, innan hon bytte bana och började studera till fotograf.

-Jag antar att det är till hjälp att vara hästtränare. Men jobbet kräver också massor av tålamod. Jag sitter ofta ute på fälten, helst stilla, i flera timmar i sträck, och väntar på att det perfekta ögonblicket ska uppenbara sig, berättar Gigja som regelbundet ger sig ut på hikes på hästryggen och tar sina uttrycksfulla bilder som fångar hennes uppskattning världen över.

Hon upplever vidare att det uppstår en fantastisk kommunikation med hästarna, och att de utstrålar en unikt magisk energi. Något som hon lyckas fånga väl i sina bilder.

 

 

 

Förutom sitt frilansarbete, jobbar hon som journalist och fotograf på Ei∂faxi, Islands ledande hästmagasin. Gigjas bilder har, bland annat, synts på T-shirts från H&M, sängkläder och som canvas på amerikanska butikskedjan Target. Hon har givit ut en bok, Horses of Iceland, och arbetar nu på sin andra bok.

Hennes verk är en del av inredningsdesignen på isländska hotellet The ION Luxury Adventure Hotel.

 

 
Tölta.se är mycket stolta över samarbetat med Gigja Einarsdottír, som innebär att vi kan erbjuda några av hennes fina verk som Fine art prints i butiken.

 

Ett axplock av Gigjas utställningar:

2013 Tölt Fellehus Berlin

2015 Icelandic Embassy in Denmark

2015 VM Berlin

2016 Fotoworks gallery New York

2017 Halos&Skulls gallery Iceland

 

Läs mer om Gigja  här:

 

 Länk till reportaget ovan finns här  (sid 192).

 Artikel i Icelandic Magazine kan du läsa här.

 Se alla Gigjas prints här.