Inga leveranser denna vecka. Vi är just nu på Sport-SM i Norrköping. Det innebär att inga utleveranser sker förrän tidigast måndag 3 juli.

Sök

Storleksguide Back on Track ridhjälmar

VÄLJ RÄTT STORLEK PÅ DIN HJÄLM

 

För att veta vilken hjälmstorlek du ska väja behöver du börja med att mäta omkretsen på ditt huvud. Mät strax ovanför ögonbrynen. Måttet anger vilken storlek på hjälm du ska ha, så hjälmstorleken är densamma som måttet på omkretsen.

 

STORLEKSGUIDE LYNX

EQ3 Lynx finns i tre storlekar: Small, Medium och Large. Hjälmen har en skruvfunktion baktill vilket gör att du kan justera storleken mer exakt. Lynx har även utbytbara Coolmax®-innerfoder som sitter fast med kardborre i hjälmen. Med de olika innerfodren kan passformen justeras för en individuell passform efter just ditt huvud. Fodren är mer vadderade på sidorna vilket gör att hjälmens storlek och form blir väldigt anpassningsbar.

I tabellen nedan kan du se vilken storlek som passar just dina mått, samt vilken tjocklek innerfodret har i respektive storlek.  När du köper en Lynx-ridhjälm så ingår hjälmfodret Lynx Original som standard.

Storlek

Small

Medium

Large

Huvudets omkrets

50–53 cm

54–58 cm

59–60 cm

 

 

 

 

Hjälmfoder Lynx Original

5 mm

7 mm

5 mm

Hjälmfoder Lynx Extra tjock

9 mm

11 mm

9 mm

Hjälmfoder Lynx Extra tjock

 

 

11 mm

Hjälmfoder Lynx Extra tjock

 

 

13 mm

 

 

HUR SKA RIDHJÄLMEN SITTA?

En ridhjälm med perfekt passform ska sitta bekvämt på huvudet utan att trycka någonstans. Hjälmen ska sitta stadigt på plats när du rör dig och hakbandet ska sitta ordentligt under hakan.

 

Trycker hjälmen på sidan av hjässan och i pannan behöver du en hjälm som är mer oval i sin form. Känner du att hjälmen inte riktigt kommer ner på huvudet och att den inte sitter stadigt så behöver du förmodligen en hjälm med rundare form.

 

Det finns ytterligare ett sätt att kontrollera om hjälmen sitter som den ska med hjälp av det traditionella “skak-testet”. Det görs enkelt genom att skaka på huvudet upp och ned med hakremmen uppknäppt. Sitter hjälmen kvar plats så sitter hjälmen bra. Faller hjälmen av är hjälmen troligtvis för stor.

 

Justera passformen med innerfoder

Vi ett brett urval av innerfoder i olika tjocklekar som gör att storleken och formen på hjälmen kan anpassas på individnivå. Alla innerfoder går enkelt att byta ut då de sitter fast med kardborre inne i hjälmen.

 

Hakbandets passform

Hakbandet ska sitta spänt och placeras ordentligt under hakan. Det får inte glida fram på hakan utan ska sitta åt så pass att det ligger still. Bandet sitter bra när du får plats med en till två fingrar mellan hakan och hakbandet. På alla våra hjälmar finns en liten triangel vid slutet av hakremmen som gör det möjligt att tillpassa hakbandet så det placerar sig bra under hakan.

 

Rida med håret innanför hjälmen?

Om du vill rida med håret innanför hjälmen är det viktigt att ha det i åtanke när du provar ut din ridhjälm. Ibland kan det krävas att gå upp en storlek för att få plats med håret, och om du någon gång väljer att inte ha håret innanför så kan hjälmen bli för stor. Vi rekommenderar då att välja en justerbar hjälm så kan du anpassa efter hur du vill ha håret.