Nu skickar vi till Norge och Finland utan extra kostnader (utöver frakt)!

Sök

Tölta testar - sadelpad i fårull från Kidka

Har nu testat Kidkas sadelpad i fårull på en av hästarna i vårt stall.
Den är stickad i 4 lager, vilket ger den en skön svikt som fördelar tryck och skyddar mot skav. Elasticiteten och tyngden i det stickade materialet gör att den ligger bra hästens rygg. Och ullens strävhet ger en friktion som gör att sadel och pad inte glider.
Ullens förmåga att värma, andas och släppa igenom fukt är suverän i en sadelpad av fårull. Pälsen under sadeln är slät och torr, även efter ett intensivt ridpass.
Det känns som att gelpaden hamnar långt in i garderoben, när man väl har testat en ullpad!

Den isländska ullens fantastiska egenskaper

De håller hästen varm när det är kallt och torr när hästen eller vädret är blött.

Denisländska ullen är spunnen med två olika fibrer – det mjuka, kortare underhåret och det längre, grövre täckhåret. Denna speciella komposition ger ett garn som blir extra värmande, samtidigt som det andas och transporterar fukt. Isländskt ullgarn anses också vara mjukt och därmed trevligare att ha mot kroppen.Ullen är tvättad, borstad och ångad innan stickning vilket ger den en mjuk och värmande textur.

Ullen är också täckt av ett fett, lanolin, som har antibakteriella egenskaper. Därför lämpar materialet sig extra bra som just svett-täcken, vojlockar och sadelpads, som alla sitter närmst hästens kropp och päls. Det blir så är enkelt att hålla fräscht.

Enkel att hålla ren och fräsch

Ull som en naturlig fiber har förmågan att självrensa och tar därför inte på smuts eller damm. Det finns därför oftast inget behov av att tvätta ullprodukter. Regelbunden luftning som fräschar upp och regenererar fibrerna är mycket viktigt.

Om ullprodukten måste rengöras, är det möjligt att tvätta i vatten för hand, om inget annat står. Kidkas ullprodukter kan tvättas i maskin ullprogram 30C.

Kom ihåg att endast använda preparat avsedda för skötsel av ull, företrädesvis med tillsats av lanolin som är ett naturligt djurvax som kan användas vid rengöring av fårull.

Torka filten/täcket i platt horisontellt lägeoch tryck försiktigt på den med en handduk.  Ullmattor/plädar/filtar bör inte vridas ut eller hängas vertikalt eftersom våta fibrer definitivt är mer mottagliga för sträckning. Har ditt täcke blivit svettigt, så plantorka det istället för hängtorka.

 

Vill du se mer på vilka produkter från Kidka Woolfactory som Tölta har i sortimentet, finner du det här

Skriv en kommentar (fyll i alla fält)